.

Kertfenntartás

Fűnyírás, fűkaszálás

 Éles kés, szegélyezés
MTD series

A fűnyírások során benzines gépekkel dolgozunk és figyelunk a kések folyamatos élezésére. Egy kertfenntartás alatt a fűnyírás egyik alapvető része a nagy gépekkel nehézkesen megközelíthető szűk helyek szegélyezése. A fűkaszálás motoros kaszákkal történik.

Gyepszellőztetés

Talajlazítás, szellőztetés
AL-KO series

Évente kétszer ajánlott a gyepszellőztetést elvégezni egyszer a tavaszi felmelegedés kezdetén (március), másodszor ősszel (szeptember körül) a fagyok beállta előtt. A késes gépekkel felszabdalva a gyepfilc réteget és lazítva a talajt oxigént juttatunk a földbe utat nyitva ezzel a víznek a gyökérzónába. A munka után felülvetés és gyeptrágyázás következik.

Sövénynyírás

Éles kések, precíz vágások
Mcculloch series

Gyakori tapasztalat, hogy az elhanyagolt, egekig érő sövény sokkal több pénzbe és munkába kerül. Éppen ezért érdemes mindig előrelátóan tervezni és fenntartani kertünket.

Metszések

Éles kések, precíz vágások

A tavaszi-őszi metszések mellett minden kertfenntartásnál odafigyelünk a növény aktuális életciklusához igazított metszésre. Ilyenek lehetnek például a frissen ültetett növények indító metszései, a szerkezetükért felelős alakító, és a fiatalításukhoz tartozó ifjító metszések.

Permetezés

Lemosó permet, kontakt, felszívódó és gyomírtó szerek

Egy szezonban ajánlott kétszer lemosó permetezést végezni a szezon kezdetekor tavasszal, illetve végéhez közeledve ősszel.  Baktériumos és gombás betegségek ellen réztartalmú szereket ajánlatos használni, ugyanis a réz erősebbé és ellenállóbbá teszi a szöveteket. A lisztharmat, atkák, tetvek ellen kéntartalmú szereket alkalmazhatunk.

Fűkaszálás, bozótirtás

Damilos, késes fejek

Elhanyagolt, használaton kívüli kertek/területek kaszálását is vállaljuk. Damilos és késes fejjel felszerelt benzines gépekkel.

Kert takarítás

Precíz munka, lomszívú/fúvó

A burkolatok, gyepfelületek tisztasága elengedhetetlen egy kertfenntartás során. Törekszünk minél precízebben, előrelátóan dolgozni benzines lombfúvók segítségével.

Tápanyagután-pótlás

Fejlődés, nyomelemek

A növényeknek zavartalan fejlődésük érdekében pótolniuk kell az eszenciális tápanyagokat, melyet különféle granulátumok, folyadékok és lombtrágyák használatával segíthetünk elő. A legfontosabb mikroelemek közé tartozik a nitrogén (vegetatív növekedésért felel), a  foszfor (gyökérképződést serkenti) és a kálium (sejtfalakat erősíti).